Rețeta sarmale pentru 6 persoane
| 11th mai 2023Igrediente
- 1 căpățână de varză murată
- 350 g carne de pui (sau alta preferată)
- 250 g orez cu bob rotund
- 100 g roșii conservate
- 100 g ulei măsline
- 3 morcovi
- 4 cepe albe
- 30 g mărar și pătrunjel
- 1 linguriță boia de ardei
- 0,5 linguriță piper negru măcinat
Durata medie de preparare
- 2 ore
Mod de preparare
Carnea se taie cubulețe mici și se pune în tigaie cu ulei, până se înălbește. Se adaugă ceapa cubulețe și morcovii dați prin răzătoare. Se lasă puțin la foc și se adaugă roșiile tăiate cuburi. Toată masa se lasă pe foc mediu încă 5 minute.
Se adăugă orezul spălat. Se amestecă bine și se presoară condimentele și verdeața tocată.
Se ia varza murată și se separă frunzele una de alta. Părțile groase se taie. Frunzele mari pot fi tăiate în două. Se întinde o porție de umplutură pe fiecare frunză și se rulează.
Pe fundul vasului adânc în care vor fierbe sarmalele se întinde o frunză de varză mai mare și se așează sarmalele formate una lângă alta. Peste fiecare strat de sarmale creat se stropește cu puțin suc de roșii.
Sarmalele se acoperă bine cu apă, vasul se pune la fiert și când dă în clocot focul se face foarte mic și se lasă așa 2 ore, după care focul se stinge și se mai lasă cu capacul închis.
Sarmalele sunt delicioase servite cu puțină smântână sau iaurt.