legumera.md
Menu
  • Acasă
  • Sortiment
  • Rețete
  • Despre Noi
    • Noutăți
    • Producție
    • Certificare
    • Locuri de muncă vacante
  • Echipa
  • Contacte
  • Engleză
  • Germană
 legumera.md
  • Acasă
  • Sortiment
  • Rețete
  • Despre Noi
    • Noutăți
    • Producție
    • Certificare
    • Locuri de muncă vacante
  • Echipa
  • Contacte
  • Engleză
  • Germană

Home>Rețete>Varză murată călită, pentru 6 persoane
Rețete

Varză murată călită, pentru 6 persoane

Posted by  andrei | 12th iunie 2023
  • 1 varză mare, murată
  • 1 ceapă mare
  • 120 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 crenguță de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriță cu boia de ardei afumată
  • boabe de piper sau piper măcinat

Durata medie de preparare

  • 2 ore

Mai întâi scurgem varza murată de saramură, o tocăm în fâșii și o punem în apă rece pentru 10-15 minute. Nu o lăsăm foarte mult în apă rece pentru a nu-și pierde gustul și proprietățile. Nu dorim decât să mai elimine puțin din sare.

Apoi curățăm ceapa și o tocăm mărunt.

Punem uleiul într-o tigaie adâncă la încălzit și călim în el ceapa tocată. Călim ceapa doar până când începe să-și schimbe culoare și devine sticloasă. Scurgem bine varza murată și o adăugăm peste ceapă.

Amestecăm bine varza cu ceapa și uleiul din tigaie și o lăsăm la călit timp de 35-40 de minute, la foc de intensitate mică. Din când în când mai agităm tigaia pentru a se amesteca ingredientele. Nu adăugăm apă decât dacă varza începe să se ardă. Și dacă adăugăm, ne rezumăm la 2-3 linguri de apă.

Varza se prepară doar în ulei, de aceea se numește călită. Adăugăm pe parcursul preparării și două foi de dafin, piper după gust și o crenguță de cimbru.

Servim delicioasa varză murată călită, caldă cu pâine de casă sau cu mămăliguță și ardei iute.

Share this post

Search

Categories

  • Noutăți
  • Rețete

Blog Archives

  • iulie 2023 (2)
  • iunie 2023 (1)
  • mai 2023 (1)
  • aprilie 2023 (1)
  • decembrie 2022 (2)
Copyright legumera.md 2025. All Rights Reserved